Menu

Rock-ul caritabil

Citeam zilele trecute pe hotnews una dintre cele mai frumoase știri despre gestul impresionat de caritate al formației Mettallica la concertul din august 2019 la București la care trupa a donat 250.000 EURO pentru construirea primului spital oncologic pentru copii susținut de „Dăruiește Viata”.

Stilul de viață rock nu este doar despre sex, droguri și rock ‘n’ roll așa cum ar spune unii.

Nenumărați muzicieni își folosesc statutul de celebritate pentru a-i ajuta pe cei care au nevoie susținând cu fonduri organizații de caritate, o parte dintre ele fiind înființate chiar de ei.

Așa cp am creat o listp cu 10 trupe și vedete rock cunoscute pentru generozitatea și implicarea lor în diverse organizații și evenimente sociale, ajutând lumea să devină un loc mai bun.

10 fundații caritabile susținute de trupe rock

1. Slash (Guns N’ Roses) – fundația Bob Irwin Wildlife & Conservation Foundation

Slash este pasionat de animale sălbatice iar dacă veți vizita gradina zoologică din Los Angeles puteți avea șansa să îl întâlniți într-una din zilele în care lucrează ca voluntar. Fundația se concentrează pe educație, sprijin și propagandă pentru fauna sălbatică din Australia cu scopul de a implica comunitatea și a atrage atenția asupra importanței conservării vieții sălbatice din natură.

2. Alice Cooper – fundația Solid Rock

Alice Cooper este membru activ în comunitatea sa de reședință din Arizona fiind unul din fondatorii fundației „Solid Rock” care sprijină creativitatea copiilor din comunitate prin muzică, dans și artă.

3. Flea (Red Hot Chili Peppers) – Silverlake Conservatory of Music

Flea, basistul formației Red Hot Chili Peppers a înființat „Conservatorul de Muzică Silverlake” în 2001 pentru a oferi educație muzicală și burse tinerilor care nu își pot permite lecțiile care îi vor ajuta să devină muzicieni.

4. Linkin Park – Music for Relief

Fondată în 2005 de Linkin Park, „Music for Relief” a strâns peste 5 milioane de dolari în sprijinul victimelor catastrofelor naturale majore. Unele dintre aceste dezastre includ tsunami-ul din Oceanul Indian din 2004, cutremurul din 2010 din Haiti și cutremurul din Japonia și tsunami din 2011. Fundația strânge, de asemenea, fonduri pentru restaurarea și protecția mediului privind atenuarea riscului de dezastru.

5. Bono (U2) – One și Red

Bono, solistul trupei U2 este cofondator și membru de bază al fundațiilor „One” și „Red” care au ca scopuri principale lupta împotriva sărăciei, prevenție și tratament pentru SIDA.

Nu mai este un secret implicarea activă a trupei U2 în organizații ca „Face Poverty History” sau „Live 8” care militează pentru drepturile omului.

Trupa susține multe alte fundații în lupta împotriva abuzurilor de tot felul, a sărăciei, șomajului, cancerului și SIDA, care oferă ajutor orfanilor și încurajează adopția, activează pentru conservarea mediului, strângerea de fonduri pentru reconstrucție după dezastre naturale, încurajarea educației, comerțului echitabil, drepturile femeilor și multe altele.

6. Queen – The Mercury Phoenix Trust

Organizația a fost înființată de către membrii trupei Queen după moartea solistului Freddie Mercury pentru a lupta împotriva eradicării SIDA și HIV.

Trupa Queen susține și alte organizații care luptă împotriva abuzurilor, protecția animalelor, „bullying-ului”, depresiei și suicidului, s.a.m.d.

8. Metallica – All within my hands

Organizația de caritate „All within my hands” (totul este în mâinile mele) a fost înființată în 2017 de către membrii trupei pentru a susține educația, lupta împotriva foametei și alte cauze care vor face lumea mai bună.

9. Imagine Dragons – Tyler Robinson Foundation

Membrii trupei sunt cofondatorii „Tyler Robinson Foundation” creată în onoarea unui tânăr fan care a pierdut bătălia împotriva cancerului, pentru a întări familiile din punct de vedere financiar și emoțional în timp ce fac față tragediei unui diagnostic de cancer pediatric.

10. Coldplay – donează 10% din profit pentru caritate

Coldplay susține un număr impresionat de cauze caritabile ca Amnesty International, Cancer Active, Kids Company, etc …

La concertul de caritate „Under 1 Roof Cocert” Chris Martin spunea

„Cumpărarea unui bilet la acest concert vă va garanta două lucruri: o noapte de divertisment de neuitat și bani în coșurile de Crăciun ale unei organizații de caritate care aduce dragoste și fericire pentru cei mai vulnerabili copii din Londra.”